foredrag

Mandag den 27. august 2018
David Dupont-MouritzenBesøg på Fiskerimuseet hvor der er rundvisning i offshoreudstillingen og derefter et oplæg ved museumsdirektør David Dupont-Mouritzen.
Efterfølgende spiser vi middag i Cafeteriet, hvor vi også vil synge nogle sange fra Højskolesangbogen.
Vi mødes ved Informationen kl. 17,30.
Pris for besøg og middag (eksklusiv drikkevarer) er 200 kr. for medlemmer af foreningen.
Tilmelding senest 22. august til Jørn Munksgaard, tlf. 30525225 eller Kurt Søndergaard, tlf. 30 54 48 21

Mandag den 17. september 2018 kl. 17,00
Marianne Jelved
Marianne Jelved:
“Dannelse og Fællesskab er Danmarks styrke”
Foredragsholderen er medlem af Folketinget og tidligere minister. “Vi har en stærk historisk kultur i vores civilsamfund og i kulturinstitutioner som fx folkeskole og foreningsliv. Men der er også mange udfordringer, som påvirker den kultur, så samfundet forandrer sig. Hvad sker der omkring os, og hvordan påvirker det Danmark”.
Bemærk tidspunktet !

Torsdag den 15. november 2018 kl. 19,00
Jesper TheilgaardJesper Theilgaard:
“Vejret og de danske sange”
Foredragsholderen er meteorolog og forfatter og samtidigt et musisk menneske, som med stor indsigt og lune fortæller om det danske vejr. Foredraget om vores omskiftelige vejr, der har stor indflydelse på vores hverdag, bliver suppleret med nogle af de danske sange, der jo i vid udstrækning handler om den danske natur og dermed også det danske vejr. Derfor skal vi ikke nøjes med at lytte – man skal synge med på sangene, hvor Jesper Theilgaard synger for og Jørn Munksgaard akkompagnerer.
Mødet arrangeres i fællesskab med Sædden menighedsråd

Mandag den 14. januar 2019 kl. 19,00
Anna LibakAnna Libak:
“Den nye verdensorden – fra global til national”
Foredragsholderen er skribent, forfatter og tv-vært. Den liberale verdensorden er brudt sammen. Vesten er svækket, og de tider er forbi, hvor det var Vesten, der forsøgte at sprede sine værdier til resten af verden: Nu kæmper Vesten for at forhindre, at resten af verden spreder deres værdier til os. Over hele Vesten bygges der mure og indføres grænsekontroller for at beskytte sig. Vil det lykkes Vesten at blive stærk igen? Og vil vi kunne holde sammen mod de andre stormagter i verden?
Dette møde er fællesmødet med de andre grundtvigske foreninger.

Tirsdag den 5. februar 2019 kl. 19,00
Mathias HammerMathias Hammer:
“Niels W. Gade og kunstens guldalder i Damark”
Foredragsholderen er musikformidler, radio og TV-vært, og fortæller ved dette foredrag om kunst og kamp i den danske guldalder. Udgangspunktet for fortællingen er den store danske guldalderkomponist Niels W. Gade, der fik større musikalsk betydning end nogen anden dansker har haft. Det er historien om et menneske med store ambitioner og magtbegær, om trangen til at skabe et nordisk tonesprog, og om Danmark i en tid præget af nationalisme, krig og fremskridt. En saftig biografi med store følelser: kærlighed, magtbegær og mindreværdskomplekser. Og det er et foredrag med massevis af god musik. Lige fra Niels W. Gades store nordiske symfonier til hans folkelige sange.

Tirsdag den 5. marts 2019 kl. 19,00
David BuggeDavid Bugge:
Det grænsedragende menneske og den grænseløse nåde – om Karl Ove Knausgårds roman Min kamp
Foredragsholderen er lektor ved Aarhus Universitet, hvor han bl.a. arbejder med forholdet mellem litteratur og kristendom. Romanen er et originalt forsøg på at indkredse menneskets uudryddelige hang til grænser og – i modsætning hertil – den grænsesprængende og altomfattende guddommelige nåde.

Generalforsamling – onsdag den 6. marts 2019 kl. 17,00

Mandag den 18. marts 2019 kl. 19,00
Knud SørensenKnud Sørensen:
“Steen Steensen Blicher. Digter og samfundsborger”
Foredragsholderen er forfatter og Blicher-kender. Vi følger Blichers liv fra fødsel til død. Ud over biografiske facts behandles hans digtning, holdninger og samfundsengagement kulminerende med de store folkemøder på Himmelbjerget fra 1839 og nogle år frem.