foredrag

Mandag den 5. september 2022
Vi indleder sæsonen med et besøg på det nye flygtningemuseum FLUGT, Præstegårdsvej 21, Oksbøl. Vi får en introduktion samlet, hvorefter man på egen hånd går rundt med Audioguide. Efterfølgende spiser vi middag i Guldager forsamlingshus.

Vi mødes ved museet kl. 14,20.

Pris for besøg og middag (eksklusiv drikkevarer) er for medlemmer 250 kr., der opkræves kontant. Tilmelding senest 30. august til Lisbeth Bjerregaard-Andersen, tlf. 24 62 70 83. Ved behov for kørelejlighed – ring til et bestyrelsesmedlem.

Mandag den 19. september 2022 kl. 19,00
Jens Christian Grøndahl:
Min svage tro
Foredragsholderen er forfatter og barn af en kulturradikal tid, hvor frigørelsen fra religionens beslag på samvittigheden satte dagsordenen. Men i en moden alder begyndte Jens Christian Grøndahl at tænke anderledes om kristendommen, og foredraget handler om at føle sig talt til af evangelierne, selv når de modsiger ens erfaring og moderne selvforståelse.
Mødet er i samarbejde med Guldager menighedsråd

Søndag den 2. oktober 2022 kl. 15,00
Michael Graversen:
Michael Graversen er en dansk dokumentarfilminstruktør og her introducerer og viser han sin film. ”Mr. Graversen” går helt tæt på Michaels forældre, hvis ægteskab slog dybe revner, da Michael som 4-årig blev alvorligt syg af kræft. Mange år efter beslutter Michael sig for at finde ud af, hvad der gik galt mellem hans forældre. Filmen er en barsk, men først og fremmest meget smuk film om brudte relationer.

Onsdag den 16. november 2022 kl. 19,00
Frederik Svinth:
Venskab og ensomhed
Foredragsholderen er uddannet Kaospilot og siger om emnet, at venskab og ensomhed er ikke modsætninger – de er medspillere. I foredraget sætter Frederik fokus på ensomhedens mange ansigter, hvordan man identificerer dem – og ikke mindst hvordan ensomheden kan kommes til livs gennem gode, nære relationer.

Mandag den 28. november 2022 kl. 19,00
Grundtvig og kvinderne
Et performanceforedrag ved Else Mathiassen, som er fortæller, danser og foredragsholder. Opføres i samarbejde med 2 jazzmusikere. Se www.grundtvig.dk – gå til Grundtvig lever!
Et arrangement i samarbejde med Grundtvigsk Forum, Vartov, København

Søndag den 15. januar 2023 kl. 15,00
Musikalsk Nytårsmatiné
Operasanger, tenor Michael Kristensen og Jørn Munksgaard på klaver skyder det nye år ind med et festligt, musikalsk program bestående af opera, operette og musical.
Det hele krydres med anekdoter, fortællinger og fællessang.
Mødet er i samarbejde med Guldager menighedsråd

Mandag den 6. februar 2023 kl. 19,00
Lillian Hjorth-Westh:
Om Halfdan Rasmussen
Foredragsholderen har arbejdet i højskoleverdenen i mange år og sluttede med at være forstander for Bornholms Højskole. Nu foretager hun bl.a. humoristiske rundrejser med bemærkelsesværdige personer, og Halfdan Rasmussen er en af dem, der også er kendt af de fleste for sin underfundige humor, som vi møder flere steder i Højskolesangbogen, når vi blandt andet synger Livet er en morgengave.

Onsdag den 15. marts 2023 kl. 19,00

Carsten Bach-Nielsen:
Litteratur og læsning i Dansk Vestindien – Drømmebilleder eller kritiske blikke?
Foredragsholderen er kirkehistoriker. Der opstod især i slutningen af koloniperioden en skønlitteratur, der fortrinsvis var forfattet af de mange hustruer, der fulgte med deres familier til øerne. Carsten Bach-Nielsen har sammen med Doris Ottesen været med til at fremdrage de gamle romaner, der kaster et godt lys lover en tilværelse både på den lyse og den  mørke side af livet i de danske tropelande.

Generalforsamling torsdag den 16. marts 2023 kl. 16,00